Lappiin tullaan usein vaeltamaan ja ihailemaan upeita
maisemia. Kesken vaelluksen pysähdytään, jossain vaiheessa levähtämään ja
syömään. Rinkkojen kätköistä paljastuu helposti valmistettavia makkaroita, sekä
kotona tehtyjä voileipiä. Niistä nautitaan sitten koko perheen voimin eikä ehkä
osata katsoa ympärilleen tarkemmin.
Lapin luonto tarjoaa nimittäin kesä aikaan runsaasti
syötäväksi kelpaavia raaka-aineita. Maa kantaa paljon marjoja, sieniä ja
herkullisia yrttejä. Pienellä vaivannäöllä voikin saada pienet suunpielet
siniseksi mustikasta ja makkaran viereen kevennystä yrteistä.
Ihan metsästäjä-keräilijäksi
ei tarvitse ryhtyä. Voi kuitenkin ottaa reippailusta kaiken irti ja opettaa
myös perheen pienemmille, mitä kaikkea arvokasta Suomen luonto meille ammentaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti