Hengitys huuruaa viileässä aamuilmassa. Kesä
on lähestymässä loppuaan vaikka rinteet ovat vielä vihreänä ja osa ihmisistä
viettää vielä kesälomaansa. Syksy tekee
tuloaan ja luonto on antanut ensimmäiset merkit siitä jo mustikoiden, puolukoiden
ja sienten muodossa. Tämä kesä on ollut erityisen sateinen, joten marja- ja
sienisato on tänä vuonna poikkeuksellisen runsas.
Löysimme legendaarisen Päivikki Palosaaren
keittokirjasta reseptin jota lukijamme voivat soveltaa syksyn marjasatoa
jalostaessa. Tämä juoma on valmista tarjottavaksi vasta jouluna, monen
kuukauden hitaan maustumisen päätteeksi.
Lapin Muorin Lemmenjuoma
3l vettä
4 kupillista sokeria
4 kupillista mustikoita
Ainekset sekoitetaan. Seoksen annetaan levätä
läpinäkyvässä lasipurkissa ikkunalaudalla auringossa kolme viikkoa. Sen jälkeen
pullotetaan ja annetaan olla kylmässä. Nautitaan jouluna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti