keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Lauttaretkellä


Eilen oli serkkujen viimeinen päivä ja oltiin mukana lauttaretkellä. Retki alkoi Matkailuneuvonnan edestä kello 14.00 kun Levin kesäbussi tuli hakemaan retkelle lähtijöitä kyytiin. Ensin bussi kierteli melkein kaikkien hotellien pihan kautta ja porukkaa alkoi olla jo mukavasti mukana. Kun kaikki ilmoittautuneet oli poimittu pysäkeiltä ja retkeilijät kerätty matkaan suuntasimme bussilla kohti Luvattumaata. Luvattumaan rannassa meitä odotti Kota-Mikko jokilautta!




Kun kaikki olivat päässeet lautan kyytiin, lähdimme seilaamaan Ounasjokea pitkin kohti Hirvasniemen hiekkarantaa. Lautalta oli hauska seurata jokirannan elämää ja ihmetellä hienoja mökkejä. Itse lautassakin oli kyllä paljon katseltavaa, siellä oli sohvia, tulipaikka jossa voi paistaa omia makkaroita ja mikä ihmeellisintä, lautalla oli myös pieni sauna.

Kohta saavuimmekin jo Hirvasniemen hiekkarannalle, joka on yksi Levin parhaista uimapaikoista. Hirvasniemessä pidimme pienen tauon ja halukkaat kävivät saunassa ja uimassa Ounasjoessa. Itse en uskaltanut vielä varpaitani kastella. Toisten uidessa muut pitivät kahvitaukoa lautalla. Lautalla on pieni kahvila, josta voi ostaa oikean nokipannukahvin ja herkullisia muurinpohjalättyjä mansikkahillolla. Uimisen ja kahvitauon jälkeen lähdimme seilaamaan takaisin Luvattumaata kohti.
Muurinpohja lätyt oli niin hyviä, että lauttareissulle pitää varmaan lähteä uudestaan. Jospa ensi kerralla uskaltaisin mennä uimaankin…

Aurinkoisin terveisin Suviukko

PS. Kino-koirakin nauttii kesäisestä lauttaretkestä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti