torstai 19. heinäkuuta 2012

Lauttakalastusta


Torstaina osallistuin "Lauttakalastusta Ounasjoelle" -ohjelmaan.  Kota-MikkoLautalla oli mukana virveleitä ja erilaisia uistimia. Jokainen sai oman virvelin ja siihen sai itse valita haluamansa uistimen. Vähän jännitti, että muistanko miten virveliä käytetään. Onneksi lautan kapteeni piti meille pienen kalastus oppitunnin heti retken aluksi.

Lautalta kalastetaan uistattelemalla ja heittelemällä. Uistattelussa lautalla ajetaan hiljakseltaan jokea pitkin ja uistimet pidetään kokoajan vedessä. Virveliä ei tarvitse kelata ollenkaan vaan uistimen vain annetaan olla pitkän siiman päässä vedessä ja lautan liike saa sen uimaan. Sitten vain toivotaan, että kala nappaa. Uistattelun välillä pysähdyimme otollisille kala-apajille heittelemään.

Jännitystä reissulta ei puuttunut! Kalat kävi nykimässä vähän väliä, mutta ei oikein meinannu napata. Sitten yhtäkkiä yksi virveli alkoi tempomaan aivan kauheasti. Ehdimme jo miettiä, että nyt tulee iso hauki, kun kala yhtäkkiä pomppasi ilmaan ja huomasimme että koukkuun oli tarttunut taimen! Taimen laittoi kovasti vastaan ja melkein potkaisi itsensä irti. Onneksi se saatiin kuitenkin hienosti nostettua lautalle. Ja kalastaja oli syystäkin ylpeä!




Tähän ohjelmaan kuului välineet ja luvat. Kun meen yksin tai siis kavereiden kanssa, niin pitää luvat olla ostettuna.

Kireitä siimoja kaikille kalastajille,
Suviukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti