sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Levi Summit elokuvateatteri, ainoaa laatuaan koko Suomessa.


Levin ainoa elokuvateatteri pyörittää viimeisimpiä mainstream elokuvia kolmensadan metrin korkeudessa meren pinnasta. Jo tämä tekee kyseisestä teatterista uniikin paikan. Toinen erityispiirre teatterissa on se, että se on ainoa elokuvateatteri koko Suomessa jolla on anniskeluoikeudet. Tämä tarkoittaa sitä, että katsoja voi käydä hakemassa itselleen vaikka lasillisen viiniä elokuvan katsomisen ajaksi.

Elokuvateatterin tarjonnasta vastaava Sanna Hartikka on itse  suuri elokuvien ystävä joten elokuvien valitseminen omiin valikoimiin tuo työhön lisää mielekyyttä.
”Olemme tähän mennessä valinneet elokuvat perustuen mainstream tuotantoon ja siihen mitä henkilökunta on päättänyt. Emme ole vielä lähteneet poikkeamaan valtavirran tuotannosta tarjoamme esimerkiksi indie-tuotantoja. ”
Levi Summit elokuvateatteriin mahtuu parhaimmillaan 430 katsojaa.

Hartikka myös korostaa, että vasta helmikuun lopusta saakka toiminut elokuvateatteri hakee vielä omaa paikkaansa Levin kulttuuritarjonnassa.

” Olemme todella tyytyväisiä siihen, että olemme voineet lisätä populaarikulttuurin kirjoa täällä kaukana pohjoisessa. Kilpailua ei juurikaan ole ja haluamme huomioida myös paikalliset asukkaat ympärivuotisella palvelulla. Monet yritykset pyrkivät tuottamaan palveluita Levillä ainoastaan sesonkiaikaan mutta me halusimme tarjota pysyvän viihdepalvelun. Palveluna tämä on meille Horeca- alan ihmisille myös uutta mutta olemme ottaneet haasteen vastaan innokkaasti.”

Näin ollen konfrenssikeskuksena pääasiallisesti toimiva Levi Summit tuottaa tavallisten kokous- ja ravintolapalveluiden lisäksi kulttuuria ja viihdettä Levin alueen pysyville asukkaille. Hartikan lisäksi ohjelmapalveluista vastaa aluejohtaja Antti Rotko.
Antti Rotko ja Sanna Hartikka toivottavat elokuvien ystävät tervetulleeksi.

” Me vain halusimme hyödyntää omien tilojemme potentiaalia. 430 henkeä vetävä sali on juuri omiaan elokuvien näyttämiselle joten sinänsä ainoa sijoitusriski on elokuvien levitysoikeuksien maksaminen. Olemme aloittaneet varovasti mutta tulevaisuudessa olisi toiveena lisätä valikoimaa suomalaisten elokuvien osalta ja pyrkiä myös näyttämään ulkomaalaisille vieraille aitoa lappilaista kulttuuria elokuvan muodossa.”

Näitä ja muita elokuvatuotannon haasteita pohtiva Hartikka ja Rotko ovat luoneet omalla toiminnallaan uuden palvelun josta pääsee nauttimaan jokainen elokuvan ystävä. Lisätietoja elokuvista ja esitysajoista pääset katsomaan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti