torstai 9. elokuuta 2012

Syksy tulee ja muori alottaa marjojen jalostamisen


Hengitys huuruaa viileässä aamuilmassa. Kesä on lähestymässä loppuaan vaikka rinteet ovat vielä vihreänä ja osa ihmisistä viettää vielä kesälomaansa.  Syksy tekee tuloaan ja luonto on antanut ensimmäiset merkit siitä jo mustikoiden, puolukoiden ja sienten muodossa. Tämä kesä on ollut erityisen sateinen, joten marja- ja sienisato on tänä vuonna poikkeuksellisen runsas.

Löysimme legendaarisen Päivikki Palosaaren keittokirjasta reseptin jota lukijamme voivat soveltaa syksyn marjasatoa jalostaessa. Tämä juoma on valmista tarjottavaksi vasta jouluna, monen kuukauden hitaan maustumisen päätteeksi.

Lapin Muorin Lemmenjuoma

3l vettä
4 kupillista sokeria
4 kupillista mustikoita

Ainekset sekoitetaan. Seoksen annetaan levätä läpinäkyvässä lasipurkissa ikkunalaudalla auringossa kolme viikkoa. Sen jälkeen pullotetaan ja annetaan olla kylmässä. Nautitaan jouluna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti