maanantai 18. kesäkuuta 2012

Melontaa ja kesäpilkkiä koko perheelle



Kävin tänään naapurissa, Kinos Safariksella kylässä. Kuulin toimistolta Katrilta mukavia kesäuutisia, heillä on kesäaikana monenlaisia ohjelmia vakiolähdöin! Kaikennäköistä tekemistä koko perheelle, kesän jokaisena päivänä. Itseäni kutkutti eniten melonta oikealla inkkarikanootilla! Vesillä liikkuessa pitää muistaa olla erityisen varovainen ja siksi melontaharrastus kannattaa aloittaa oppaan kanssa. Erityisesti perheen pienimmille hyvä tapa oppia melontaa on osallistua lasten kesäohjelmaan, jossa on tiistaisin ohjelmassa melontakoulu! Siellä opas neuvoo kanootin turvallista käyttöä. Ensin opetellaan tietenkin kanoottiin meneminen ja sen jälkeen kanootin liikuttaminen ja pysäyttäminen. Pieniä taitoratojakin voi kuulemma olla luvassa. Koko perheen kesän viikko-ohjelmassa on Kanoottisafari maanantaisin.

Toinen ohjelma, joka jäi erityisesti mieleeni oli sunnuntain kesäpilkki. Miten ihmeessä kesällä voi pilkkiä, kun eihän täällä enää ole edes jäätä mihin kairata reikä? Katri kertoi, että pilkkiminen onnistuu ihan hyvin kesälläkin. Silloin vain pilkitään veneestä eikä jään päältä. Pilkkimässä käydään Immeljärvellä ja sieltä voi saada jos jonkinlaista kalaa. Yleensä pilkkiin tarttuu ahven tai hauki, mutta jos oikein hyvä tuuri käy, voi saada myös taimenen tai harjuksen. Tälle reissulle kannattaa ottaa vanhemmat mukaan, jos sattuu että tulee oikein iso kala jota ei jaksa itse nostaa ylös! Retken lopuksi saaliskalat perataan yhdessä oppaan kanssa ja jokainen voi ottaa kalat mukaansa kotia. Mikä oliskaan parempaa uusien pottujen kanssa kuin paistettu ahven.

Levillä yleensä on vielä paljon muutakin kesäohjelmaa, joista kerron sitten myöhemmin lisää. Niin ja käykää tekin Katria moikkaamassa Kinoksen toimistolla, vaikka vaan kyselemässä kesäkuulumisia!

Pilkkiterveisin, Suviukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti