keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Suut makiaks mustikast!


Lappiin tullaan usein vaeltamaan ja ihailemaan upeita maisemia. Kesken vaelluksen pysähdytään, jossain vaiheessa levähtämään ja syömään. Rinkkojen kätköistä paljastuu helposti valmistettavia makkaroita, sekä kotona tehtyjä voileipiä. Niistä nautitaan sitten koko perheen voimin eikä ehkä osata katsoa ympärilleen tarkemmin.

Lapin luonto tarjoaa nimittäin kesä aikaan runsaasti syötäväksi kelpaavia raaka-aineita. Maa kantaa paljon marjoja, sieniä ja herkullisia yrttejä. Pienellä vaivannäöllä voikin saada pienet suunpielet siniseksi mustikasta ja makkaran viereen kevennystä yrteistä.

Ihan  metsästäjä-keräilijäksi ei tarvitse ryhtyä. Voi kuitenkin ottaa reippailusta kaiken irti ja opettaa myös perheen pienemmille, mitä kaikkea arvokasta Suomen luonto meille ammentaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti